Alle categoriëen

Informatie

Speciale flyers

Moment a.u.b. Message

Ergens anders goedkoper? Meld het hier!

Veelgestelde vragen!

Flyers in het juiste formaat?

Wat moet er in de flyer staan en waar wordt deze verspreid? Twee fundamentele vragen bij de keuze van het formaat van de flyer. Om flyers in de stad te verspreiden, zijn kleine formaten die u gemakkelijk kunt opbergen, zoals A6- of US-formaat, ideaal. Op het point of sale - of dat nu een bakkerij, kapsalon of een andere winkel is - mag het best iets opvallender zijn: in A5- of A4-formaat wekt u de belangstelling van uw klanten. Voor heel opvallende boodschappen, zoals uitnodigingen voor evenementen, adviseren wij flyers in US- of Maxi-formaat. Hoe of waar dan ook: Bij ons kunt u goedkoop flyers laten drukken die veelzijdig kunnen worden ingezet!

Het juiste papier kiezen

Het gangbaarste papier voor flyers is maco-papier. Door het gladde oppervlak reflecteert dit papier licht beter dan andere papiersoorten en laat kleuren daardoor glanzen. Op kringlooppapier worden kleuren weliswaar minder intensief weergegeven, maar het is daarentegen wel heel milieuvriendelijk. Kunststoffolie biedt als voordeel dat het wordt bedrukt met uv-gedroogde inkt, waardoor het water- en oliebestendig is en zodoende perfect geschikt voor flyeracties in de openlucht. De keuze van de papiersoort hangt uiteindelijk af van uw persoonlijke voorkeuren en de plaats van uw event.

De juiste dikte kiezen?

Het papiergewicht, dat is dus de dikte of dichtheid van het papier dat u voor het drukken van de flyers kiest, beïnvloedt vooral het gevoel bij het vastpakken van de flyer. Hoe hoger het gewicht van het papier, hoe sterker het is. Daardoor komen flyers in de handen van de ontvanger meestal hoogwaardiger over. Bovendien schijnen afbeeldingen en teksten aan de achterkant minder door en omgekeerd. Voor klassieke flyers zijn vooral papiersoorten met een gramsgewicht tussen 135 g/m² en 300 g/m² zeer geschikt. Inschieters komen uit met een geringere papierdikte, die idealiter dient te liggen tussen 80 g/m² en 250 g/m².

Wat is de snijmarge bij een flyer?

De snijmarge bij flyers bedraagt 2mm. Na het drukken worden de flyers op het eindformaat gesneden. De snijmarge dient daarbij als speelruimte voor eventuele snijverschillen. Let daarom ook op de veiligheidsafstand: Belangrijke informatie dient op een afstand van ten minste 5 mm tot het eindformaat te staan. Bij afwerking van uw flyer wordt deze marge weggesneden en kan bijgevolg informatie te dicht bij de rand verdwijnen. Maak steeds uw ontwerp met deze marge om zo een perfect eindresultaat te behouden!